8 Ocak 2015 Perşembe

Haftalık Bakım Rutinim


Cildimizi makyaj yapsakta yapmasakta, günlük olarak maruz kaldığımız hava kirliği ve çevresel etkenler dolayısıyla temizlememiz gerekiyor. Bunun için kullandığım ürünlerimi şu yazımda sizinle paylaşmıştım tıktık
Cildin derinlemesine temizlenmesi için haftalık peeling ve maske uygulaması şart. Gelelim haftalık bakım ürünlerime;

  *Shiseido Pureness Peeling;

Alışılmış peelinglerin aksine kuru cilde uygulamak gerekiyor. Duştan çıktıktan sonra, banyonun buharında açılan gözeneklere uygulamak en iyisi. İçeriğindeki jel kıvamı cildi granüllerin çizmesine karşı koruyor. Uygularken cildinizde bir ısınma hissedeceksiniz. 2-3 dakika kadar dairesel hareketlerle uygulama yaptıktan sonra ılık suyla durulanması gerekiyor. Cildi yumuşacık yaptığını hemen farkedeceksiniz. Üründe gördüğüm tek eksiklik siyah noktalara ciddi bir etkisinin olmaması. Zaten oluşmuş siyah noktaların temizlenmesi kolaylıkla olmuyor. Bu ürün sayesinde cildi temiz tutarak yeni siyah nokta oluşumunun önüne geçilebilir. Cildinizde sivilce varsa, sivilcelerin üzerine uygulanması sivilcelerin yayılmasına sebep olacaktır.

  *Shiseido The Skincare Purifying Mask;

Peelingten sonra mutlaka kil maskesi uygulanmalıdır. Aksi halde, açılmış gözenekler sebebiyle sivilce oluşumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Beyaz kil maskesinin, peeling uygulamasından sonra kuru cilde, ince bir tabaka halinde uygulanması gerekli. Yaklaşık olarak 5 dakika kadar bekledikten sonra cildinizin gerilmeye başladığını hissedeceksiniz. Maskenin tam olarak kuruduğundan emin olduğunuzda ılık suyla yıkayın. Ürünü cildinizde normal süresinden fazla bekletmek ekstra bir fayda sağlamayacaktır. Cildinizi maskeden arındırdıktan sonra önce tonikle silmeli ve ardından nemlendirmelisiniz. Bunun için önceki yazımda bahsettiğim ürünleri kullanıyorum.

Beyaz kil maskesi ile sivilcelerinize savaş açabilirsiniz. Sivilce çıkacağını hissettiğiniz anda, parmak ucuyla o bölgeye maske uygulayabilirsiniz. Beyaz kil maskesi yeşil kil maskesine göre çok daha kolay temizlenir. Bahsettiğim ürünler her cilt tipi için uygundur. Uygulamayı haftada 1 defa yapmanız genellikle yeterli olacaktır. Bu ürünler sayesinde yağlı ciltlerde yağlılık oranının dengeleyebilir, kuru ciltlerde ise pullanmanın önüne geçebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder